..tl

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Φιλία

Υπαρχει σημερα πραγματικη φιλια;


11 σχόλια:

takis είπε...

Όσο είσαι ευτυχισμένος, θα έχεις πολλούς φίλους. Οβίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που είπε ο Οβίδιος, σημαίνει μάλλον ότι στην δυστυχία σου δεν θα σε συντρέξει κανείς...

Οι χιμπατζίδες μας έβαλαν τα γυαλιά (στους ανθρώπους γενικά αναφέρομαι) σε μέρες και καιρούς που η συντροφικότητα και η φιλία έχουν καταντήσει ανέκδοτο και μάλιστα αποτυχημένο.

Βέβαια, πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, μα περισσότερο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Γεια σου Τάκη :)

Ο φίλος σου είπε...

Ο Επίκουρος ήταν ο δάσκαλος που μας έμαθε να αγαπάμε τη ζωή και να κάνουμε φίλους!
Η φιλότητα άλλωστε στους αρχαίους σήμαινε Αγάπη!

takis είπε...

γεια σου Μαρινα
Ταμπουρωμενοι προσεχτικα,φτασαμε στο σημειο να κανουμε ευκολα,μονο, ψηφιακους φιλους.
Χρησιμοποιοντας την λεξη "φιλος"γιατι δεν υπαρχει αλλη πιο ευκαιρη.
κριτικαρουμε την κακη συμπεριφορα των φιλων,και οχι την εκαστοτε δικη μας.
Αν πραγματικα γνωριζουμε την αξια της φιλιας,και αν πραγματικα πιστευουμε οτι μεγαλυτερη αξια ειναι να δινεις και οχι να παιρνεις,να κανουμε παντα, αυτα που που θα θελαμε να κανουν οι αλλοι για εμας.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ δηλαδη

Εύα Παραδείσου είπε...

Υπάρχουν πραγματικοί φίλοι Τάκη... Ελάχιστοι μεν αλλά αξίζει να τους ψάξεις.

takis είπε...

1001 ειπε...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΣΕΙΡΕΣ!ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

από 1001 στις 21:50, 21 Ιουνίου 2009

takis είπε...

stamos1 ειπε...

Για τη φιλία μπορώ να αναφέρω: ** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).-
* Οι περιστασιακοί φίλοι είναι οι πιο συχνοί , (στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο συμφέρον, στη δημιουργεία προσωπική του αποδοχής κ.α.).- Η φιλία τους δεν είναι δεσμευτική , μ΄αυτούς πάμε βόλτα , κουτσομπολεύουμε , μοιραζόμαστε την αγάπη για το ποδόσφαιρο και για άλλες προσωπικές επιθυμίες , χωρίς αποκάλυψη προσωπικών μιυστικών , κ. α. -
* Οι στενοί φίλοι , μοιραζόμαστε μαζί τους τις σκέψεις μας , τα συναισθήματά μας και αισθήματά μας , την παρηγοριά μας (χαρα , λύπη, προβληματισμοί , εντάσεις , έχθρες κ.α ).- Αυτή η φιλία , στηρίζεται στην εντιμότητα , στην ειληκρίνεια , στην αλήθεια , στην αγάπη , στην κατανόηση , στην τιμιότητα και ίσως στην ανθρωπιά .-
* Οι κολλητοί φίλοι , είναι οι πιο στενοί από τους στενούς μας φίλους . Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη , δυνατό συναισθηματικό δέσιμο , εντιμότητα , εμπιστοσύνη , αλληλεγγύη , ανθρωπιά , με το σύνολο των καλών ανθρώπινων ιδανικών .- Στάμος Φιλικότατα !!
http://go.sync.gr/oGFk0O , http://snsarfara.blogspot... , sramos- arfara-greece.-

από stamos1 στις 11:42, 21 Ιουνίου 2009

Νοσταλγιανή είπε...

Η φιλία είναι ανάγκη. Κυρίως για επικοινωνία. Τα κριτήρια επιλογής διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, από ηλικία σε ηλικία, από χαρακτήρα σε χαρακτήρα... αν και, σε γενικές γραμμές, υπάρχουν κάποια standards. Ακόμη, σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η τύχη. Συμφωνώ με την υποδιαίρεση σε κατηγορίες. Αυτό που συνήθως δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι είναι ότι δεν τίθεται θέμα ποσότητας, και ότι ποιότητα από ποιότητα και "ποιότητα" διαφέρουν. Οι φίλοι αποτελούν σπουδαιότατο τομέα της διαβίωσης, για αυτόν τον λόγο, πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή. Δεν υπάρχει κάποια γενική συνταγή επιτυχίας, βασικά κλειδιά, όμως, αποτελούν η αυτογνωσία και η ορθή κρίση εν γένει. Αυτά τα ολίγα... Ωραίο θέμα, Τάκη, και πάντα επίκαιρο. Καλό σου απόγευμα.

Κλειώ

Ethnikofrones είπε...

Κατά τον Αριστοτέλη η φιλία είναι σημαντικότερη από τους νόμους.

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΝΣΥ,Η ΦΙΛΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΡΜΑΤΑ ΜΑς ΕΝΩΘΟΥΝ. ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟς.ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.. ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ Η ΦΙΛΙΑ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑς ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΝΕ, ΤΟΤΕ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕς ΧΑΡΕς. ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΑΙ.

Δημοσίευση σχολίου